Latest bits of Telangana

Important bits of Telangana

Q1. once was Telangana established?
Ans- two June 2014.

Q2- what’s the capital of Telangana?
Ans- Hyderabad.

Q3.Largest town of Telangana?
Ans-Hyderabad.

Q4. what percentage Districts in Telangana?
Ans- thirty one District.

Q5. UN agency is that the Chief Minister of Telangana?
Ans- Kalvakuntla Chandrashekar Rao .

Q6. UN agency is that the Governor of Telangana?
Ans- E. S. L. Narasimhan.

Q7-.What is the official language of Telangana State?
Ans- Telugu, Urdu.

Q8.which state is local time of Telangana?
Ans- Andhra Pradesh.

Q9.which state is west of Telangana?
Ans-Karnataka.

Q10.which state is north of Telangana?
Ans-Maharashtra and Chhattisgarh.

Q11.which state is south of Telangana?
Ans-Andhra Pradesh.

Q12. UN agency was the primary Chief Minister of Telangana?
Ans- KCR.

Q13. what’s the state Animal of Telangana?
Ans- noticed ruminant.

Q14. what’s the state bird of Telangana?
Ans- Indian Roller.

Q15.what is the state tree ?
Ans-Prosopis cineraria.

Q16.State flower of Telangana is abundantly.
Ans-Senna auriculata.

Q17. what’s the state fruit?
Ans- Mango.

Q18. Song of the State?
Ans-Jaya Jaya He Telangana Janani Jayakethanam.

Q19. Sport of the state of Telangana?
Ans- Kabaddi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *